Læsestuen.dk
Streg
Velkommen Lær at læse Alkalær Hvem er jeg Kontakt  
Streg
 

Alle kan lære at læse

Det at bryde læsekoden, kan til tider være rigtig vanskeligt for nogle børn. Har dit barn læse- eller stavevanskeligheder, er jeg parat til at hjælpe.

Jeg underviser efter Alkalær-metoden, som er gennemtestet og giver læsegaranti. Alkalær står for Alle-Kan-lære. Se mere om metoden her.

Undervisningen gives til barnet, men også til den forældre, der har valgt at blive barnets læseguide, når der øves i hjemmet.

Materialet er opbygget omkring 4 moduler, hvor vi arbejder med en ting ad gangen for at strukturere indlæringen.

Et gammelt ordsprog siger: Øvelse gør mester. Det ordsprog kommer vi ikke udenom, når dit barn skal lære at læse. Det kræver øvelse – også uden for vores fælles timer.

Det er derfor også nødvendigt med forældreinvolvering, flid, ærlighed og hjælpsomhed.

Vi tager sammen et skridt af gangen op ad læsetrappen

Det er essentielt at følge læsetrappens trin for at bryde læsekoden. Via læsetrappen er det muligt hele tiden at følge barnets læseudvikling og sikre, at barnet ikke mangler noget fundamentalt for i sidste ende at blive en god læser.

Går udviklingen pludselig i stå, eller siger barnet, at det er kedeligt, så er det vigtigt, at vi går tilbage på læsetrappen og finder det trin, som barnet ikke behersker fuldt ud. Motivationen skal bane vejen sammen med flid og øvelse.

Når barnet lærer at læse, foregår det i barnets eget tempo, og repetition er et væsentligt element.

 

Læsetrappen

 
Søde ord